1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI
30 Nisan 2024

1-7 NİSAN ULUSAL KANSER HAFTASI:
Kanser hem ülkemizde hem de dünyada sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebidir. Dünyada ve Türkiye'de kanserin büyük bir kısmı önlenebilen kanserlerdir. Bu nedenle kanser konusunda hastaların erken tanı olanakları hakkındaki farkındalığı arttırılmalıdır. 2024 yılında, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası teması olarak “Kanseri birlikte yenebiliriz!”, “Kanserden korunabiliriz.” belirlenmiş olup kanserle mücadelede halkımızı bilinçlendirme çalışmaları en önemli avantajımız olacaktır.
Çan Devlet Hastanemizde halkımıza bilgilendirme yapmak ve farkındalık oluşturma amacı ile Hastanemiz Eğitim Birimi ve Hastane Yönetimimiz tarafından konunun önemi stant açılarak aktarıldı, bilgilendirmeler yapıldı.

• KANSEER